Yekaterina Yenileyeva, Aleksandr Tolkachev, Vladimir Kogay (O‘zbekiston)
"Oshqozon" kafesi

Barcha seanslar
24.10.2025 18:00 — 20:00
25.10.2025 18:00 — 20:00
Toshkentlik oshpazlar jamoasi mahalliy masalliqlarni jahon pazandachiligi bilan uyg‘unlashtirib, ijodiy hamkorlikni rivojlantirmoqda va o‘ziga xos gastronomik taassurotlar yaratib, zamonaviy o‘zbek oshxonasining rivojlanishiga hissa qo‘shmoqda. Biyennale doirasida ularning loyihasi illyuziya san’atini, barcha sezgi a’zolariga ta’sir qiluvchi kutilmagan o‘zgarishlar orqali odatiy o‘zbek ta’mlarini qayta idrok etishni o‘rgatadi. Ularning ijodida sabzavotlardan “qora ikra”, mevalardan esa kutilmagan darajada ochiladi. Menyuda hatto Kafé Oshqozon hovlisida o‘sib turgan tut daraxtidan ilhomlangan tutli muzqaymoq ham bor.
TAOMNOMA
Brioch noni – ko‘pirtirilgan qaymoqli sariyog‘ va baqlajon “kaviyari” donachalari bilan
“Shakar qovoq”da taqdim etilgan salat – qaymoqli yogurt, qovurilgan qovoq va anjir murabbosi bilan
Bedana – qizil vinoda pishirilgan shirinlashtirilgan piyoz bilan to‘ldirilgan
Shovli– an’anaviy o‘zbek uy taomini zamonaviy gastronomik talqinda qayta tasavvur etish
Tutli muzqaymoq – qandlangan tut va shakarli bulut bilan
Narxi: 900 000 so‘m
Ishtirok faqat oldindan buyurtma asosida amalga oshiriladi, o‘rinlar soni chegaralangan.
Stol buyurtma qilish uchun bizga xat yo‘llang: rsvp@bukharabiennial.uz.