Saidakmal Vahobov va “Qand” jamoasi (O‘zbekiston)

Oshqozon Kafé

Saidakmal Vahobov va “Qand” jamoasi (O‘zbekiston)

12-sentabr | 18:00 
14-sentabr | 18:00
Davomiyligi: 2 soat

Saidakmal Vahobov – o‘zbek pazandachiligidagi betakror ta’m va masalliqlardan ilhomlangan holda mehrigiyo qo‘llar bilan tayyorlangan mohirona shirinliklarni yaratuvchi O‘zbekistonning “Qand” brendi asoschisi. Vahobov va uning jamoasi o‘zbek xo‘randalari uchun o‘ta muhim bo‘lgan shirin ta’mlar rolini o‘ynagan holda iliq xotiralar va his-tuyg‘ularni uyg‘otadigan maxsus kechki ovqat taomnomasini ishlab chiqdi. Taomnomada ko‘k piyozli qatlama va buxorocha qaymoq, tarvuz va qurtli rukola salati, qatiq va Samarqand patiri bilan jo‘xori sho‘rvasi bo‘ladi. Asosiy taom ko‘katlar va novvot bo‘laklari qo‘shilgan dumbul palov bo‘lib, “Qand” novvoti va Buxoro choyidan tayyorlangan debyut muzqaymoqni tatib ko‘rish bilan nihoyasiga yetadi. Ushbu taom muzqaymoqning mintaqaviy ildizlari tarannum etiladi: muzqaymoq sifat desertlar Fors hududi va Markaziy Osiyoda Yevropadan deyarli ikki ming yil oldin paydo bo‘lgan.

TAOMNOMA
1. Ko‘k piyozli qatlama, novvotli qora choy va buxorocha qaymoq.
2. Tarvuz, qurt va novvot qo‘shilgan shovul salat.
3. Qora choy, novvot va buxorocha qaymoq bilan dasturxonga tortiladigan kartoshkali yupqa
4. Samarqand patiridan tayyorlangan qatiq va quymoqli jo‘xori sho‘rva.
5. Ko‘katlar va novvot kukunlari sepilgan dumbul palov, achchiq qalampir dasturxonga alohida tortiladi.
6. “Qand”dan novvotli muzqaymoq va Buxoro choyi.

Kirish joylar soni cheklangani bois qat’iy band qilish orqali.
Iltimos, rsvp@bukharabiennial.uz emailimizga yozib, stolingizni band qiling.

Leaf Background

Maʼlumotlaringizni kiriting